Location: Mumbai, India

Client: Shri Bhanbai Nenshi Mahila Vidyalaya

Area: 2,80,000 sq ft

Market: Educational

Service: Architecture, Interiors, Landscape, Planning

 

Shri Bhanbai Nenshi Mahila Vidyalaya aims to create a new benchmark for educational institutes located in a dense urban fabric. A large double height entry welcomes students and visitors alike and brings them into the central atrium void that the project is organized around. The atrium also brings natural daylight and ventilation into the interior classrooms, offices, and social spaces.The classrooms are placed on the east,west, and north side of the building in two wings that wrap around the central atrium.By taking advantage of the roads on all four sides, the various pickup and drop off zones are strategically separated to minimize congestion at peak times.Basement parking is provided for staff and students.